Aloita squash

Squashin ABC

 Miten sinä haluaisit aloittaa squashin? Tutustu alla olevaan lajiopastukseen ja poimi siitä itsellesi hyödyllisimmät vinkit.
Ykkösosa on tarkoitettu etenkin niille, jotka eivät ole ennen harrastaneet mailapelejä. Kakkososassa annetaan vinkkejä lajinomaisempaan harjoittelu

Moni haluaa kokeilla squashia heti pelaamalla. Niin voi huoletta tehdä, kunhan muistaa turvallisuuden.

Pelaaminen saattaa kuitenkin tuntua turhauttavalta, jos pallo ei elä ja onnistumisia tulee harvakseltaan. Silloin kannattaa aloittaa lajiin tutustuminen vinkkilistan alkupäästä.
Kokeneet ohjaajat valitsevat oppilaiden lähtötason nähtyään riittävän yksinkertaisia harjoituksia, mikä lisää motivaatiota ja nopeuttaa oppimista. Näin myös kehittymiseen tarvittavat perusasiat tulee omaksutuksi helpommin.

Squash on monipuolinen ja haastavakin laji. Mitä vahvempi liikunnallinen ja palloilullinen tausta lajin aloittavalla on, sitä helpommin squashiin pääsee sisälle. Jotta innostus syttyisi, kannattaa hallita vähintään pallon – esim. tennis- tai minisquashpallon – heittäminen ilmaan ja kiinniotto.

Oheisissa harjoituksissa lähdetään liikkeelle alimmista tasoista (esim. 6–8-vuotiaat lapset). Kysy Squashliitosta lisää materiaaleja ja opastusta, jos haluat tutustua harjoitteluun ja ohjaamiseen tarkemmin!

SOPIVAN PALLON VALINTA
Dunlop pallot:
– lapsille punainen Play Mini tai oranssi Fun Mini
– aloittelijoille sininen Max
– harrastajille musta Progress (kilpapalloa hiukan isompi)
– kilpapelaajille musta Pro